ZAKYNTHOS  uge  25+26  2014

Retur til Rejser

Se vores billeder fra turen

Ferien gik denne gang til øen Zakynthos, en mindre græsk ø, som ligger i det Ioniske hav, imellen Italien og Grækenlands fastland. 
Øen ligger vest for den store halvø Peleponnes og er lidt mindre end eks. Bornholm, og havde i 2005 ca. 41.500 indbyggere.
Vi havde booket rejsen ved Apollo og fløj med Primera Air direkte fra Billund, og turen tog ca. 3 timer. Lufthavnen på Zakynthos er meget lille, men tag ikke fejl af det, for der er en livlig trafik på startbanen, og som følger deraf, også mange turister.

Vi boede i byen Kalamaki på Hotel Dennys Inn, et mindre mellemklasse hotel hvor morgenmaden var inkl. og som man kan forvente det i Grækenland, så bestod den af det mest basale.  Værelse 312 har en dejlig pooludsigt, men vender desværre også mod bar-området, hvor  "underholdningen"  om aftenen var  Umådelig/Kritisabel  høj, og 6 ud af 7 aftener om ugen til kl. 01.00  :-(
Heldigvis opholder vi os sædvanligvis ikke meget på hotellet, men det betød alligevel, at der på det tidspunkt af aftenen hvor vi kommer tilbage fra dagens ture og restaurantbesøg, der hvor vi  (normalt) plejer at sidde i fred og ro over et lille glas vin, ligesom for at få bundfældet oplevelserne, der er det komplet umuligt at opholde sig på sin balkon  :-(((

Rengøringen var i top, og alle var søde og hjælpsomme. Alligevel er der en person som står meget lysere i vores minder om Dennys Inn, og det er den ene af hotellets receptionister - Mika  :-)
Mika er en'  stor solstråle - ALTID smilende og i godt humør, professionel, elegant, karismatisk, køn, morsom, ja hun har bare det hele !

Der er mange restauranter på hovedgaden i Kalamaki, og desværre så er de fleste med øst-europæiske ejerforhold. Det kunne såmænd være godt nok, - ikke noget racisme her, men vi tager altså til Grækenland for at opleve det græske. På de fleste spisesteder er der meget pres for at få gæster ind på netop deres restaurant, og  "vores"  græsk ejede favorit restaurant brugte da også metoden med pres/overtalelses evner for at få folk ind. 
Vi var bare så heldige, at Apollo holdt deres info-møde netop på Restaurant MERLIS,  og da info-mødet var før spisetid, så oplevede vi ikke at blive  "presset" ind.
  
Normalt bruger vi ikke disse info-møder, men tidspunktet passede lige ind, da vi alligevel skulle på hovedgaden for at finde et godt sted og spise til aften.
  

Personalet på Restaurant MERLIS er meget søde og behagelige, så da mødet var forbi, og alle andre rejste sig og gik igen, der blev vi som de eneste siddende og bestilte aftensmad.
Det er ikke en  Michelin restaurant men en græsk Taverna, så maden er selvsagt ikke gourmet, men i det her tilfælde, så er det græsk med ægte kærlighed til produktet incl. anretning og servering.

Jeg læste på et tidspunkt en artikel i Fyens Stiftstidende, hvor de anmeldte en restaurant i Svendborg på Fyn, og jeg ville ønske at jeg havde de evner som skribent, - for idet jeg sidder og læser den anmeldelse, der bliver jeg bare så lækkersulten, og kan se hele menuen passere revy foran mig.  Lige sådan ville jeg gerne kunne beskrive vores besøg på Restaurant MERLIS  :-) 
Tomlen op for ejeren Takis, overtjeneren Spiros, den unge lidt generte Dennis, den kønne Angela og den meget krammende og charmerende Christina hvis arbejde bestod i at skaffe kunder i restauranten.

Der er så mange andre dejlige oplevelser og historier fra denne tur, at jeg er nødt til slutte af med at nævne de gode badestrande. De bedste findes nok på Vassilikos halvøen, men ellers er der dejlige strande og bugter ved Tsilivi  området. Vi foretrækker de mere rolige strande uden alt for mange mennesker, vandscootere og speedbåde, men dem er der også rige muligheder for at finde.    

Ville vi så besøge Zakynthos igen ?  ..... JA, helt sikkert !